Alle tentoonstellingen in Malmundarium

De Kever, een legendarische auto

23/01/2022 - 20/02/2022

“De Kever, een legendarische auto”


Hij werd type 1 of “1100”, “1200”, “1300”, “1500” en “1600” genoemd, afhankelijk van de cilinderinhoud van de verschillende motoren.
De fans van het sympathiek ogende, bolvormige autootje bedachten hem in vele landen met een andere naam: Coccinelle (Frankrijk – België), Käfer (Duitsland), Beetle (USA), Cox (GB), Maggiolino (Italië), Fusca (Brazilië), Vocho (Mexico) en Kodok (Bolivië). Zijn geschiedenis is in meer dan één opzicht uniek. Van ’s werelds best verkochte auto werden meer dan 21 miljoen stuks verkocht!
De tentoonstelling “La Coccinelle, voiture de légende” (De Kever, een legendarische auto) belicht de fabelachtige geschiedenis van de Cox: van zijn ontstaan tijdens het naziregime, zijn razendsnelle opkomst na de tweede wereldoorlog tot het einde van zijn productie in 2019.

 

Lees meer...

Houtindustrie

23/01/2022 - 20/02/2022

Mens en hout zijn door sinds mensenheugenis met elkaar verbonden. Hout als energiebron, maar ook als bouwmateriaal speelt in de strijd tegen de kli-maatopwarming meer dan ooit een primordiale rol. In Malmedy bekleedt hout van oudsher een belangrijke plaats in de industrie, meer bepaald in de bouw-, de papier- en de lederindustrie. Tegenwoordig maakt hout een grote comeback op bouwterreinen, in onze interieurs en in ons dagelijks leven. De tentoonstelling «Malmedy, houtin-dustrie» gaat dieper in op het verleden, het heden en de toekomst van dit edele bouwmateriaal

Lees meer...